.
2 Fabiola - Pat Krimson en Loredana
dinsdag 11 oktober 2022

Loredana de Amicis: “Ik ben Pat Krimson heel dankbaar”

Hij zorgde voor de grote doorbraak.

Toen Loredana de Amicis 16 jaar was, schreef haar vader haar in voor de talentenjacht ‘Pour La Gloire’ op de RTBF. Dat was Loredana haar eerste en zeker niet haar laatste tv-performance.

“Daar heb ik ook echt ervaren dat optreden echt mijn ding is. Gelukkig waren mijn klasgenoten ook niet echt jaloers en waren ze trots op mij. En het was heel spannend om mijn eerste videoclip aan de klas te tonen”, lacht Loredana in Story.

Loredana zat op de kunstschool en daar kreeg ze vaak de kans om met muziek bezig te zijn. Maar net zoals alle andere leerlingen moest ze ook taken afwerken en deadlines halen. Maar verder studeren nadien, dat zat er niet in.

“Ik ben gaan werken zodat ik mijn rijbewijs kon halen en een auto kon kopen. Ik wist toen al heel goed dat ik van muziek mijn beroep wilde maken en was al op jonge leeftijd volwassen. Ik had mijn allereerste job in de vleesindustrie. Als negentienjarige is dat best zwaar werk.”

Toen Loredana 21 werd ging ook meteen haar grote droom in vervulling en tekende ze bij een managementbureau. “Zij brachten mij toen in contact met Pat Krimson en in 2008 ben ik bij 2 Fabiola gaan zingen. En ik ben heel dankbaar voor die kans want na veertien jaar staan we er nog altijd en zijn we succesvoller dan ooit.”