.
Loredana
maandag 3 oktober 2022

Loredana de Amicis: “Hoofdrekenen? Dat lukt niet”

Maar Loredana heeft een pasklare oplossing.

Met 2 Fabiola heeft Loredana de Amicis al in heel wat landen mogen optreden. Loredana ontdekte al heel snel dat ze een passie had voor het creatieve en trok op haar 16de naar de kunstschool. Ze vertelt het in Story.

Loredana liep school in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk. Daar volgde ze moderne wetenschappen-economie en al snel merkte ze dat de richting helemaal niks voor haar was. Ze trok naar de kunstschool in Genk.

“Ik ben heel blij dat mijn ouders me alsnog die kans hebben gegeven. Ik voelde me helemaal thuis in een artistieke opleiding met onder meer tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis, fotografie. Heerlijk om creatief te zijn”, glundert Loredana in Story.

Op de kunstschool ging het er ook allemaal veel losser aan toe, iets waar Loredana wel van hield. “Maar ze waren heel streng met deadlines. Roken was ook uit den boze. Buiten de schoolpoort werd dat wel gedaan, maar ik heb me nooit laten overhalen om erbij te horen.”

Loredana sprong er als leerling niet bovenuit, maar deed wel altijd erg haar best en was ook zeker niet de slechtste van de klas. “Wiskunde was mijn minste vak. Hoofdrekenen lukt me nog steeds niet, ik gebruik nog altijd een rekenmachine. Maar tekenen en schilderen vond ik superfijn. Zalig om uren na elkaar aan een creatief project te werken en allerlei technieken te leren.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Loredana

Meer Over:

Loredana