.
Loredana
vrijdag 7 oktober 2022

Loredana de Amicis: “Deze instrumenten bespeel ik”

Loredana is een muzikaal genie.

Urenlang stilzitten op de schoolbanken, het was niks voor Loredana de Amicis. In het vierde middelbaar trok ze naar de kunstschool waar ze helemaal in haar nopjes was. Daar toonde ze zich van haar meest creatieve kant en was ze oprecht gelukkig.

“Maar helaas heb ik nu geen tijd meer om creatief bezig te zijn. Bovendien kost het ook handenvol geld. En een singlehoes wordt tegenwoordig digitaal ontworpen. Maar wie weet neem ik in de toekomst de draad weer op”, klinkt het in Story.

Loredana was dag in dag uit creatief bezig, maar ontwikkelde ook een enorme liefde voor muziek. Haar eerste platencontract kreeg ze toen ze 16 was tijdens een auditie voor het dancenummer ‘Ride the Rocket’ van DJ Peter Project.

“Ik werd gekozen als zangeres en toen namen we ook een videoclip op en traden we op in discotheken. Daarna nam ik regelmatig liedjes op in een studio. Als kind wist ik al dat ik zangeres wilde worden. Op mijn zevende ging ik naar de muziekschool en daar leerde ik blokfluit en piano spelen.”

Maar daar bleef het niet bij. Loredana wilde zich steeds meer en meer ontwikkelen en ging ook dansles volgen. “Vanaf mijn veertiende nam ik deel aan zangwedstrijden en nam ik privé zanglessen. Mijn ouders hadden heel rap door dat ik het meende.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Loredana

Meer Over:

Loredana