.
Loredana
donderdag 14 maart 2024

Loredana: “Dan krijg ik last van ademnood en huiduitslag”

Ze moet goed opletten

Als zangeres is het voor Loredana belangrijk dat ze goed voor zichzelf zorgt en dat ze goed op haar voeding let. Niet alleen om in topform op het podium te staan, maar ook omdat ze last heeft van veel allergieën.

“Voor een shake vervang ik koemelk door rijstmelk of kokosmelk. Ananas verdraag ik niet en van sesamzaad krijg ik maag-darmklachten én allergische reacties. En dat geldt ook voor steenvruchten zoals abrikozen, perziken en kersen. Eet ik toch steenfruit? Dan begin ik te hoesten of te kuchen. Ook noten moet ik mijden omdat ik er slecht op reageer. Chocopasta van Nutella? Da's om problemen vrágen. Dan krijg ik last van ademnood en huiduitslag. Zelfs als ik amandelen ruik, krijg ik al geen lucht meer”, zucht ze in Tv Familie.

Die allergieën ontdekte Loredana toen ze als klein meisje regelmatig ziek werd. Toch heeft het daarna nog een tijdje geduurd voor ze wist wat de boosdoener was.

“Maar ik let al sinds mijn vijftiende op mijn voeding. En ik houd een eetdagboek bij. Wanneer alles volgens plan verloopt, heb ik mijn allergieën onder controle. En ik heb altijd wel een pilletje bij me voor noodgevallen.”

Bio van Loredana

Meer Over:

Loredana