.
Loic Van Impe
vrijdag 4 november 2022

Loïc Van Impe: “Vanaf dan is het allemaal je eigen schuld”

Hij wordt binnenkort dertig

De energiecrisis is overal te voelen. Zowel bij gezinnen thuis als in de tv-studio waar dagelijks opnames worden gemaakt. Ook voor chef Loïc Van Impe hebben de stijgende energieprijzen invloed gehad op de opnames van zijn programma ‘Fou de cuisine’.

“De elektriciteitsfactuur ligt inderdaad een stuk hoger. Zeker met die studiolampen die wat verbruiken. Voor het koken werken we met gasflessen en die hebben we nog gekocht toen de prijzen nog aanvaardbaar waren. Op het scherm zal je niet merken, maar we moeten wel creatiever omgaan met het budget”, zegt Van Impe in Story.

Loïc wordt volgend jaar 30 en dat zet de kok toch af en toe aan het denken. Als hij zijn stiefvader mag geloven is dit het laatste jaar waarin hij het varken mag uithangen.

“Vanaf je dertigste moet je verantwoordelijk zijn. Dan is het allemaal je eigen schuld en moet je op de blaren zitten.”

Nochtans vind Loïc van zichzelf dat hij goed bezig is. Zo heeft hij al twee alcoholpauzes gehad, ter voorbereiding van zijn marathons. “Dan ga ik ook vijf keer per week lopen en dat kost me geen moeite. Ik vind ook dat ik mijn vastberadenheid en sérieus steeds beter kan aanhouden. Die dertig schrikt me dus niet zo af.”

Bio van Loïc Van Impe

Meer Over:

Loïc Van Impe