.
Loic Van Impe
donderdag 7 december 2023

Loïc Van Impe: “Dat is de aard van het beestje”

Hij wil winnen

Verliezen, dat is een woord dat chef-kok Loïc Van Impe niet kent. Hij wil altijd graag winnen. Of het nu een sportwedstrijd is, ‘De Verraders’ of ‘Snackmasters’, Van Impe smijt zich helemaal.

“Dat is de aard van het beestje. Ik doe altijd mee om zo goed mogelijk mijn best te doen, en het liefst win ik ook. Ik kan niet goed tegen mijn verlies. Het is zelfs al zo ver gekomen dat sommige maten geen gezelschapsspelletjes meer met mij willen spelen omdat ik zo competitief ben. En verlies ik toch, dan is dat meestal te wijten aan een betere tegenstand of mijn eigen fout. Ik ben dan vooral kwaad op mezelf, niet op de ander. Ik vraag me dan af: heb ik wel het onderste uit de kan gehaald”, lacht Loïc in Story.

Loïc doet al voor de derde keer mee aan ‘Snackmasters’ en schopte het al drie keer tot de halve finale. De vorige 2 keren moest hij onderspit delven tegen de andere chefs.

“Maar het ging wel altijd om details, en uiteindelijk won mijn tegenstander in de halve finale steevast het programma. Dat maakt het minder erg. Ik blijf gewoon meedoen tot ik eindelijk eens win. Nee, het is gewoon superplezant om zo'n snack na te maken. Ik ben eigenlijk een mega-nerd. En ik haal er soms ook inspiratie uit voor nieuwe recepten of technieken in de keuken. Je moet echt out of the box denken en daar hou ik van.”

Bio van Loïc Van Impe

Meer Over:

Loïc Van Impe