.
Loes Van den Heuvel
maandag 24 januari 2022

Loes Van den Heuvel moest even wennen: “het werktempo ligt heel erg hoog”

Het is helemaal anders dan ze gewoon is

Het kwam als een grote verrassing toen bekend raakte dat Loes Van den Heuvel een rol zou krijgen in ''De Buurtpolitie: VIPS. In de nieuwe reeks afleveringen speelt ze er de rol van burgemeester. Iets helemaal anders dan ze gewoon is. Loes is vooral gekend door haar rol van Carmen Waterslaeghers in het populaire 'Fc De Kampioenen'.

Ook op de set ervaart Loes heel wat veranderingen en is het altijd even aanpassen. “Bij 'Fc De Kampioenen' werd altijd een volledige dag gerepeteerd. Daar was altijd extra tijd voorzien om de puntjes op de i te zetten. Voor 'De Buurtpolitie' moeten er op korte termijn een flink aantal afleveringen ingeblikt worden. Dat betekent dat het werktempo hoog ligt voor de cast en crew”, legt ze uit in Primo.

Door 'De Buurtpolitie' loopt Loes ook een oude bekende tegen het lijf. Niemand minder dan haar Kampioenen-collega An Swartenbroekx is één van de scenaristen van het VIP-seizoen van 'De Buurtpolitie'. “Ik ben heel blij dat An een belangrijke rol heeft gespeeld in het boosten van 'De Buurtpolitie'. Natuurlijk is zij zo goed als nooit aanwezig op de set, want de scenaristen werken van thuis uit. Maar het vraagt wel veel flexibiliteit. Wanneer iemand ziek is of onverwacht afbelt, moet het scenario meteen worden aangepast.”