.
Loes Van den Heuvel in Familie
dinsdag 24 januari 2023

Loes Van den Heuvel krijgt rol in Familie

Wat een leuke verrassing.

Er is nog een leven na 'FC De Kampioenen', vraag maar aan Jaak Van Assche. Die amuseert zich enorm op de set van 'Familie' en dat doet ook zijn 'FC De Kampioenen'-collega Loes Van den Heuvel sinds kort. De actrice die jarenlang Carmen bij 'FC De Kampioenen' speelde, duikt dit voorjaar in 'Familie' op en gaat thuisverpleegster Karin spelen, een rol die mijlenver van Carmen staat, zo vertelt Loes in Het Laatste Nieuws.

"In 'Familie' krijgt thuisverpleegster Vanessa een andere functie aangeboden. Daarom draagt ze een paar patiënten over aan haar collega Karin. Zo komt de verzorging van Benny's vader Alfons voortaan bij mij terecht. Karin is een toffe madam met een hart van goud en altijd positief ingesteld. Ik speel een gastpersonage, maar weet zelf nog niet voor hoe lang. Ik ben zelf ook benieuwd naar mijn rol, want ik weet ook nog niet wat mijn personage allemaal zal meemaken. Dat maakt soap zo spannend: het kan op elk moment nog alle kanten op", lacht Loes Van den Heuvel.

Loes Van den Heuvel mag ook voor deze rol weer een pruik opzetten, iets wat zij al jarenlang doet. "Een pruik werkt voor mij stimulerend. Ik heb geen zin om mezelf te spelen en wil op deze manier een personage neerzetten dat ver van mij afstaat. Daarnaast draag ik ook alternatieve kledij en etnische sieraden. Het is de bedoeling dat geen enkele 'Familie'-kijker aan Carmen uit 'F.C. De Kampioenen' zal moeten denken, als ze mij als Karin zien. En dat zal ook zo zijn", besluit de actrice in Dag Allemaal.