.
Loes Van den Heuvel
woensdag 12 januari 2022

Loes Van den Heuvel is de nieuwkomer bij 'De Buurtpolitie': “Ik zag nog nooit een aflevering”

Ze is een nieuwkomer op de set

Even zag het er naar uit of we zouden actrice Loes Van den Heuvel nooit nog in een andere rol zien dan Carmen Waterslaeghers in 'Fc De Kampioenen'. Maar daar is sinds kort verandering in gekomen. Vanaf 10 januari is ze te zien als burgemeester in ‘'De Buurtpolitie' VIPS’ op VTM. Zelf zag Loes nog nooit een aflevering van het programma en heeft ze niet echt een idee hoe ze bij haar zijn terecht gekomen.

“Er werd mij verteld dat ze het programma een upgrade wilden geven. Ik heb wel getwijfeld om eerlijk te zijn. Uiteindelijk heeft de nieuwe, professionele wind die door de reeks waait mij over de streep getrokken. De reeks is filmischer dan vroeger”, vertelt Loes aan Primo.

Het grote verschil met de gewone reeks van 'De Buurtpolitie' is dat er dit keer wel scenario’s zijn uitgeschreven en dat er minder wordt geïmproviseerd. “Het nattevingerwerk is verleden tijd. Ik heb dat uiteindelijk ook maar van horen zeggen. Ik had nog nooit één aflevering gezien. Maar dat is geen graadmeter, want ik volg sowieso weinig series.”