.
News Image

Loes Van den Heuvel in musical Kandanza

Loes Van den Heuvel gaat de hoofdrol vertolken in een musical.


Het populaire Ketnet-programma Junior Musical komt hoe langer hoe dichter bij de apotheose. Binnenkort is er een docusoap die laat zien hoe de 28 deelnemers zich tijdens een bootcamp de musical eigen maken. Vervolgens volgen we de 8 finalisten tijdens de live shows en komen we te weten wie de 2 kinder-hoofdrollen zullen vertolken. Junior Musical - Kadanza, de musical van Studio 100 en Ketnet, gaat op 14 februari in première in het Plopsa Theater in De Panne. Later verhuist de productie ook nog naar Hasselt, Gent, Antwerpen.



Maandag raakte bekend dat ook actrice Loes Van den Heuvel een hoofdrol zal spelen in Junior Musical – Kadanza. Ze zal in de musical te zien zijn aan de zijde van de 28 eerder geselecteerde kinderen én de andere volwassen hoofdrolspelers: Ketnet wrapster Charlotte Leysen en SYTYCD-finalist Giovanni Kemper.

Loes zal de rol vertolken van Cornelia Blok, de militaristische, oerconservatieve en superstrenge directrice van het Kadanza Zomerkamp. Door haar achterdocht & dictatoriale gedrag maakt ze zich niet meteen geliefd bij de deelnemers van het zomerkamp…



Loes Van den Heuvel: ”Cornelia Blok is alles wat ik niet ben, en ook de tegenpool van Carmen in FC de Kampioenen, een personage dat ik toch 21 jaar speelde. Dat maakt deze rol meteen een hele uitdaging en een leuke en welgekomen afwisseling. Het wordt iets heel anders dan wat de mensen van mij gewoon zijn, maar dat maakt het extra leuk om te doen. En Frank Van Laecke, de regisseur, ken ik al jaren, wat maakt dat ik nu al weet dat dit een erg fijne samenwerking gaat zijn. Er is een vertrouwensband, en als je elkaar al zo lang kent, weet je perfect wat je van elkaar kan verwachten en dat is alleen maar leuk.

Ik ben er ook van overtuigd dat de jonge bende van Junior Musical – Kadanza mij heel wat energie zal geven! Dit musicalavontuur wordt voor mij dus een ware verjongingskuur en work-out (lacht). “



Junior Musical – Kadanza is een samenwerking tussen Studio 100 en Ketnet. De musical gaat op 14 februari 2015 in première in het Plopsa Theater in De Panne, gevolgd door voorstellingen in Hasselt, Gent & Antwerpen. Tickets en info via www.juniormusical.be .

Bio van Loes Van den Heuvel

Meer Over:

Loes Van den Heuvel

Bio van Charlotte Leysen en Giovanni Kemper