.
Loes Van den Heuvel
vrijdag 27 januari 2023

Loes Van den Heuvel in Familie: “Dat was een heel mooi pluspunt”

Ze komt een oude bekende tegen op de set

Dit seizoen maakt opnieuw een nieuw personage haar intrede in ‘Familie’. Dit keer geen student of jonger persoon, maar wel niemand minder dan Loes Van den Heuvel. Zij zal binnenkort de rol van Karin spelen.

“Ze hadden al eens gepolst om mee te spelen in ‘Familie’, maar toen voor een andere rol. Maar toen was ik helemaal niet op zoek naar een nieuwe opdracht. En het personage lag me ook niet. Karin daarentegen, een collega van verpleegster Vanessa, is een toffe madam met een mooi karakter. Spontaan, empathisch en met een hart van goed. En altijd positief ingesteld. Iets wat ik ook bij mezelf herken”, vertelt Loes in Dag Allemaal.

Op de set zal Loes vaak samenspelen met Jaak Van Assche, ook wel bekend als Fernand Costermans uit ‘Fc De Kampioenen’, de reeks waar Loes jarenlang deel van heeft uitgemaakt. Het is dankzij hem dat Loes de rol kreeg.

“Hij heeft eerst eens gepolst bij mezelf en heeft daarmee eigenlijk de bal aan het rollen gebracht. Ik heb de rol dan ook te danken aan hem. Dat ik veel met Jaak op de set zou staan, vond ik een mooi pluspunt.”

Loes’ personage wordt geen vast personage maar zal toch een tijdje meedraaien. Al is nog niet besloten hoe lang ze zal meedraaien. “Dat hangt af van de inspiratie van de scenaristen. In het begon komt de zorg voor Benny’s vader Alfons bij mij terecht. Verder weet ik nog niet wat mijn personage allemaal zal meemaken.”