.
News Image

Lize Feryn blikt terug op graatmagere periode

“Ik heb mezelf al té dik gevonden en té mager gevonden.”


Lize Feryn liep op haar 18de catwalks in Milaan, maar al snel worden dergelijk modeshows geassocieerd met een ‘vleeskeuring’. Het begin van een donkere periode voor Lize Feryn waarin ze zichzelf verloor in een dieet. “Het is niet makkelijk om op je 18de te horen: ‘Als je nog 3 centimeter kwijtspeelt rond je heupen, dán gaan er leuke dingen gebeuren.’ Als tiener is het heel moeilijk jezelf niet te verliezen in zo’n dieet,” getuigt Lize Feryn in Humo.

Lize Feryn geeft toe dat ze zelf ook in die val is getrapt. “Ik ben tien maanden heel fel bezig geweest met mijn gewicht…” Lize aarzelt vooraleer ze verder gaat. “Ik ben voorzichtig met daarover te praten,” geeft Lize toe. “Ik wil niet afgerekend worden op een fase in mijn leven waarin ik nog piepjong was en vatbaar voor commentaar.”

Mensen denken vaak dat je nooit helemaal verlost kan zijn van dergelijke problemen, maar daar is Lize Feryn het niet mee eens. “Ik weet 100 procent zeker dat ik gezond ben. Op een bepaald moment is gewoon het besef gekomen: ga ik nu voor de rest van mijn leven alleen nog maar aan eten denken? Dat wilde ik niet. Constant bezig zijn met dat getal op de weegschaal is uitputten.”

Na die tien maanden heeft ze langzaam maar zeker haar draai gevonden. Ondertussen is haar zelfvertrouwen enorm gegroeid en is Lize Feryn veel zekerder over haar figuur en haar grootte. Dat betekent niet dat ze geen complexen of onzekerheden meer heeft, maar dan is er haar vriend Aster Nzeyimana er om haar complimentjes te geven en haar zelfvertrouwen terug op te krikken.

Bio van Lize Feryn en Aster Nzeyimana