.
Lize Feryn
zondag 28 februari 2021

Lize Feryn alweer slachtoffer van body shaming

En dat kan zij niet zomaar laten passeren.

Het is niet de eerste en wellicht ook niet de laatste keer dat actrice Lize Feryn het slachtoffer van body shaming is.

Via Instagram Stories kreeg Lize in de nacht van zaterdag op zondag een op het eerste zicht goedbedoeld bericht van een fan. “Ik had je graag ffkes een berichtje persoonlijk gestuurd. Ik had je al een paar keer gespot als bv en vorige week ook in persoon op de vogelmarkt met Aster. Ik ben volledig akkoord met die comments op jouw foto’s en in het algemeen met jouw imago als knap ding”, zo steekt de schrijver van wal.

“Maar met jouw 100k volgers vind ik het toch ffkes mijn plicht om te zetten dat je echt wel té mager ben, stekkebeen en vel over been. Zelf heb ik ook erg diep gezeten, ziekenhuis etc. Ik weet dat hier veel meer achter zit, maar als bv met ook jonge meisjes dit zien, die het psychisch in deze periode sowieso al niet gemakkelijk hebben en anorexia cijfers piekend zijn, dan lijkt het alsof deze standaard gewoon als normaal wordt beschouwd en dat is niet ok. Ik hoop oprecht dat je je binnenkort beter voelt”, besluit de correspondent.

Lize Feryn stelt haar correspondent in een reactie meteen gerust. “Ik ben van nature mager gebouwd. Iedereen die me echt kent, weet dat ik nog nooit een maaltijd heb overgeslagen om te vermageren. Op instagram is het vooral belangrijk dat je jezelf bent en dat je van jezelf houdt zoals je bent. Daar wil ik absoluut voor strijden. Bij mij is dat toevallig ‘stekkebeen en vel over been’, zoals jij het lelijk benoemt. Bij andere mensen is het misschien met een vetrolletje hier en daar. Zolang je maar gelukkig bent. Ik ga niet ‘omdat ik 100k volgers heb’, mij beginnen volsteken met bucht (wat trouwens in mijn geval niet zou lukken), om te voldoen aan de standaard ‘normaal’. Ik ga me dus ook niet wegsteken omdat ik slanker ben dan de gemiddelde mens. En ik hoop dat niemand dat doet. Dat iedereen gewoon gezond leeft en geniet van het leven en vooral blij en trots is op het lichaam dat de natuur hun gegeven heeft”, gaat Lize verder.

“Ik zie mezelf misschien ook liever met wat meer rondingen. Maar kijk, de natuur heeft het voor anders beslist. Dat is al heel mijn leven zo. Ik doe erg m’n best mezelf te aanvaarden zoals ik ben. Maar dat is heel moeilijk wanneer mensen me blijven vertellen dat ik 1) lelijk ben zo mager en 2) een verantwoordelijkheid draag naar alle mensen die anorexia kweken door mij.”

Tot slot heeft Lize nog een mooie boodschap voor iedereen: “Wees lief. Voor elkaar en voor jezelf”. Dat staat bij deze genoteerd, Lize.

Bio van Lize Feryn

Meer Over:

Lize Feryn