You are here

Lissa Lewis reanimeerde haar grootmoeder

08/04/2020 06:42-

Daarna moest de zangeres wel in quarantaine.

Wanneer Lissa Lewis het voorbije weekend naar haar grootmoeder zwaaide aan het raam, zag ze de 85-jarige dame in elkaar stuiken. De zangeres wist meteen dat het ernstig was en liep het huis binnen. Daarna belde ze het nummer 112 en werd ze telefonisch begeleid om de reanimatie te starten. Zo'n 7 minuten later kwamen ziekenwagen en MUG aan, die het dan overnamen. Lissa's 'moeke' had volgens de zangeres een vijftal shocks nodig van de defibrilator vooraleer ze haar konden meenemen naar het ziekenhuis. In Het Laatste Nieuws vertelde Lissa dat de hulpverleners haar complimenteerden dat ze het leven van haar grootmoeder heeft gered.

Na afloop was het lange tijd bang afwachten op een telefoontje vanuit het ziekenhuis. De dame bleek corona te hebben. Het virus had naar verluidt haar longen aangetast en zich reeds vastgezet op de hartspier. De grootmoeder van Lissa Lewis is blijkbaar een erg straffe vrouw, want ze kon al vrij snel van de beademing. Haar toestand mag dan wel verbeterd zijn, maar buiten levensgevaar is de kranige dame nog niet. Het blijft reeds afwachten hoe de corona zal evolueren.

Ondertussen zit Lissa Lewis zelf in quarantaine en kan ze nadenken over alles wat er is gebeurd. Gelukkig heeft ze nog geen symptomen, maar de prijs om zelf ziek te worden wil ze wel betalen omdat haar moeke er nog is, zei de zangeres aan Het Laatste nieuws. Chris van De Melando's is enorm trots op haar dochter: "Lieve dochter, bedankt voor je kordate en snelle reactie. Je hebt dat fantastisch gedaan! Dankzij jou hebben ik en tante Rita ons moeke nog xx ik zie je zo enorm graag en als ons moeke terug beter is zal zo zo trots op je zijn. X". Lissa zelf had het laatste woord op Facebook: "Lieve mensen, ik ben helemaal geen held, ik heb gedaan wat iedereen zou doen. Ik heb mijn allerliefste moeke geholpen en het is gelukkig gelukt, want met moeke gaat het de goede kant op, maar ik ben jullie wel allemaal zeer dankbaar voor al die lieve berichtjes, telefoontjes enz...". Tot slot dankte ze de mensen van de 112 voor de hulp én de mensen van de ambulance om de goede zorgen van haar over te nemen.

(Nico Vanaken)

Meer nieuws over:

Lissa Lewis

Gerelateerde foto's:

Houden Van

Lissa Lewis - Antwerpen - 27/09/2016

Clipopname Jij Doet Me Leven

Lissa Lewis - Antwerpen - 15/09/2016

Opname De Vlaamse Top 10

Lissa Lewis - Antwerpen - 08/06/2016

Schlagerfestival

Lissa Lewis - Hasselt - 25/03/2016

Opname De Vlaamse Top 10

Lissa Lewis - Ravels - 22/02/2016

Opname anne Royal

Lissa Lewis - Beervelde - 19/01/2016

Anne Winter Wonderland

Lissa Lewis - Peer - 01/12/2015

Opname anne Café

Lissa Lewis - Antwerpen - 03/11/2015

Opname annes Café

Lissa Lewis - Antwerpen - 15/09/2015

Radio 2 Zomerhit

Lissa Lewis - Blankenberge - 22/08/2015

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van Lissa Lewis