.
News Image

Lisbeth Imbo verlaat de VRT en wordt nieuwe adjunct-hoofdredactrice De Morgen

Lisbeth Imbo (37) verlaat de VRT en treedt in dienst als adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen, waar ze samen met hoofdredacteur Yves Desmet en adjunct-hoofdredacteur Brecht Decaestecker leiding zal geven aan de krant.

Lisbeth Imbo (37) verlaat de VRT en treedt in dienst als adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen, waar ze samen met hoofdredacteur Yves Desmet en adjunct-hoofdredacteur Brecht Decaestecker leiding zal geven aan de krant.

Lisbeth Imbo dankt de VRT voor 13 boeiende jaren, maar vindt het tijd voor een andere rol, en ook voor een ander medium: “In deze boeiende mediatijden waarin zeker de kranten en de print voor een ongelooflijke uitdaging staan, is het een voorrecht hieraan mee te kunnen werken. De Morgen is voor mij zoals de opstart van De ochtend op Radio 1 is geweest: een project, eigenzinnig en nieuwsgedreven, maar met een eigen insteek en een hoek af.” Lisbeth voelde de eerste microbe anderhalf jaar geleden toen ze mee De Morgen voor Vrouwendag als gasthoofdredactrice samenstelde: “De samenwerking was toen heel fijn, het contact is gebleven. Ik ben een mensenmens, en de mensen van De Morgen die ik heb leren kennen, zijn uit hetzelfde hout gesneden.” Hoofdredacteur Yves Desmet is blij met de versterking van de De Morgen-ploeg met deze straffe en eigenzinnige mediavrouw: “Lisbeth heeft bewezen een eigenzinnig gevoel voor de goede nieuwsverhalen te hebben, en heeft een open en gedreven visie die haar naadloos laat aansluiten bij wat een moderne kwaliteitskrant moet zijn. De Morgen heeft duidelijk gekozen om een originele stedelijke krant te zijn, die iedere dag opnieuw het nieuws als grondstof beschouwt om er een journalistieke meerwaarde mee te creëren. Een krant die met een koel hoofd en een warm hart de steeds diverser en complexer wordende samenleving wil beschrijven, duiden en analyseren.” Algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers van VRT Nieuws wenst Lisbeth nadrukkelijk te bedanken voor haar inzet voor de VRT tijdens de afgelopen 13 jaar: “Lisbeth heeft op radio en televisie in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van de VRT. Ze werkte voor Donna, voor Radio 1 (De zuidkant, Voor de dag, De wandelgangen, De ochtend) en op televisie voor Terzake. Het afgelopen seizoen presenteerde zij ook twee nieuwe programma’s van VRT Nieuws: Login en Tafel 13 op Canvas.” Lisbeth Imbo zal Login blijven presenteren tot het einde van het seizoen. Ze start met haar nieuwe baan op 1 juni.