.
Lieven Verstraete en Lisbeth Imbo
donderdag 13 juni 2024

Lisbeth Imbo stopt als co-presentator van De Zevende Dag 

Wat is daar de reden voor?

Zondag 30 juni sluit het duidingsprogramma De zevende dag het bewogen politieke voorjaar van 2024 af. Het wordt meteen ook de laatste uitzending voor Lisbeth Imbo, die na 6 jaar de presentatiestoel verlaat. Lisbeth combineerde VRT met de uitgeverswereld en blijft aan de slag als uitgever en als zelfstandig journalist.

Imbo werkte sinds 1999 voor VRT voor Donna en Radio 1. Sinds 2008 werkte ze ook voor Canvas, o.m. voor Terzake. In 2013 verliet Imbo VRT voor de krant De Morgen, om in september 2018 terug te keren als co-presentator van De zevende dag, de vaste afspraak op zondag voor duiding bij de actualiteit van de voorbije week.

"Met trots neem ik afscheid van De zevende dag", benadrukt Lisbeth Imbo. "Ik heb altijd gezegd dat ik vijf seizoenen zou maken, het zijn er zes geworden, door de verkiezingen. Historische - alweer. Ik wil al mijn gasten uitdrukkelijk bedanken voor de gevoerde gesprekken. Veel bijgeleerd- alweer."

"Dankzij mijn uitgeefwerk bij Pelckmans kan ik nu de boeken maken die mee antwoorden bieden op de vele uitdagingen waar we met zijn allen voor staan. Ik kijk ernaar uit, zonder iets uit te sluiten."

Ze wil uitdrukkelijk ook de hele ploeg bedanken voor zes onvergetelijke seizoenen. "En ik wens hen het allerbeste voor de komende jaren, waar hun wegen ook heen mogen leiden."

Lisbeth was de voorbije jaren een van de drijvende krachten bij De zevende dag, stelt hoofdredacteur Steven Samyn. "Ik wil haar bedanken om samen met de ploeg van het programma jarenlang het verschil te hebben gemaakt op zondagochtend."

Bio van Lisbeth Imbo