.
News Image

Lisa Smolders presenteert dit najaar De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen op VIER

Vanaf november gaat Lisa Smolders als jurylid en presentatrice op zoek naar het beste nieuwe singer-songwritertalent in Vlaanderen.

Vanaf november gaat Lisa Smolders als jurylid en presentatrice op zoek naar het beste nieuwe singer-songwritertalent in Vlaanderen.

De inschrijvingen voor het nieuwe VIER-programma worden maandag 30 september afgesloten. Tot dan kunnen alle singer-songwriters zich nog inschrijven op http://www.vier.be/debestesingersongwriter/artikels/de-beste-singer-songwriter/74792. Lisa Smolders begint met veel enthousiasme aan haar nieuwe televisieavontuur: “In De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen zoeken we niet naar iemand die perfect kan zingen of super professioneel gitaar kan spelen. We gaan op zoek naar singer-songwriters die met hun nummers hun eigen verhaal kunnen vertellen. Echte muzikanten die enkel met hun stem en een instrument een publiek weten te raken, vanaf de eerste seconde. De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen is een spannende, enthousiaste en soms emotionele zoektocht naar nieuw muzikaal talent, en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.” De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen is geen traditionele talentenjacht en de hoofdprijs is geen traditioneel platencontract. Zingen, muziek schrijven, jezelf begeleiden en je publiek weten omver te blazen met charisma en persoonlijkheid: de beste singer-songwriter is van alle markten thuis. De winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen verdient niet alleen de prestigieuze titel, maar krijgt ook gegarandeerde ‘air- en stagetime’, de ultieme prijs voor elke beginnende artiest. Lisa Smolders maakte de voorbije weken furore in De Slimste Mens ter Wereld. Met acht deelnames is ze intussen mathematisch zeker van deelname aan de finaleweek en kroonde ze zich tot de grote favoriete van de VIER-quiz. De spontaniteit en het charisma van Lisa sprongen ook de talentscouts van VIER in het oog en er werd bij de zender niet lang geaarzeld om haar te vragen voor De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen. Voor de kenners is de zegetocht van Lisa in De Slimste Mens ter Wereld helemaal geen verrassing. Volgers van de radio en de openbare omroep maakten eerder al kennis met het multitalent Lisa Smolders. Op Studio Brussel presenteerde ze immers de programma’s Seks, drugs & rock ’n roll, De Afrekening, Blok Party en De Middag Draait Door. En meerwaardezoekers zagen Lisa al achter de micro en de draaitafel in Reyers Laat. Op televisiezender Acht presenteerde ze Metropolis en Humo’s Rock Rally Rapport. Muziek is altijd heel belangrijk geweest voor Lisa Smolders. Als radiopresentatrice maakte het natuurlijk een groot deel uit van haar professionele leven. Maar ook tijdens haar studies psychologie en antropologie was Lisa al actief bezig met muziek. Terwijl ze droomde van een wereldtournee met een eigen band, bouwde ze aan de muzikale weg als bassiste van Nele Needs A Holiday, waarmee ze de finale van Humo’s Rock Rally haalde.