.
Lisa del Bo
zaterdag 16 januari 2021

Lisa del Bo: “we leven in een tijd waarin we niet meer tevreden mógen zijn”

"Door dat smerige virus worden ze met de voetjes op de grond gezet"

Lisa del Bo probeer ook in deze coronatijden positief te blijven. “Het zijn bizarre tijden waarin we leven, maar het heeft geen zin om somber te zijn”, klinkt het bij de 59-jarige zangeres in Primo.

“Het komt goed”, laat Lisa del Bo noteren. “We hebben alles, we kunnen eten, we kunnen wandelen… Het heeft geen zin om te treuren of verdrietig te zijn.” Al moet de zangeres toegeven dat ‘gelukkig zijn’ in deze tijden een werkwoord is geworden. “Je moet er je best voor doen, ernaar streven, het overvalt je niet zomaar.”

Lisa del Bo meent dat het virus ons ook met beide voeten op de grond heeft gezet. “De jongere generaties waren het gewend om alles te hebben. Alles om gelukkig te zijn. Maar misschien waren ze het niet?” vraagt de zangeres zich luidop af?

“Door dat smerige virus worden ze met de voetjes op de grond gezet en misschien vragen ze zich af wat ze eigenlijk gedaan hebben met al die dingen waarmee ze gelukkig konden zijn. Ik heb de indruk dat we in een maatschappij leven waarin we niet meer tevreden mógen zijn”, klinkt het bij Lisa del Bo.

“Iedereen wil het altijd maar beter doen. Het moet altijd maar meer en daardoor vergeet je vaak om te genieten van wat je al hebt”, verduidelijkt Lisa del Bo haar standpunt in Primo.