.
Linde Merckpoel
dinsdag 16 januari 2024

Linde Merckpoel: “Ze wist meer over mij dan mijn ouders”

Ze was heel belangrijk voor haar

Er zijn altijd mensen in je leven die je leven een bepaalde wending hebben gegeven of die er een grote invloed op hebben uitgeoefend. Zo is er ook iemand in het leven van Linde Merckpoel. Dat is Trees Coppieters, een leerkracht op de kunstacademie in Lokeren.

“Dictie, voordracht: mevrouw Coppieters gaf alle vakken die met taal te maken hadden. Op zeker ogenblik was ik de enige in haar klasje en zo kwam het dat ze in m'n tienerjaren soms meer over mij wist dan m'n eigen ouders. Ik voelde dat ze het enorm voor me had en dat doet toch iets met een kind. Te weten dat je speciaal bent voor iemand. Ik zie haar nog altijd voor me. Een verfijnde, grappige, fantastische vrouw. Haar haren in een knotje. Haar voorkomen supermooi verzorgd. Ze sprak keurig en deed dat moeiteloos. Ik denk niet dat veel woordleerkrachten vandaag de dag nog zo smetteloos Nederlands spreken”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Maar er zijn ook toevalligheden die later van groot belang bleken te zijn voor Linde. Haar ontmoeting met haar vriend Jef is daar een van.

“Ik heb Jef leren kennen toen ik single en eigenlijk helemaal niet op zoek was. Hij en ik hadden een gezamenlijke vriend en zo kreeg ik te horen dat Jef weleens met mij op café wilde. Eerst wist ik het niet goed. Misschien verwachtte hij wel mijn beste radioversie — grappig, spitsvondig, goedgezind — maar dat bleek niet zo en op de tweede date ben ik hopeloos voor hem gevallen. En hij voor mij.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel