.
Linde Merckpoel
vrijdag 9 februari 2024

Linde Merckpoel: “Ze mogen van mij gulzig in het leven staan”

En niet alleen voor eten

Familie is heel erg belangrijk voor Linde Merckpoel. Ze geniet ervan om samen met haar man en twee kinderen aan tafel te zitten en probeert hun dochters ook mee te geven dat dat een heel bijzonder moment is.

“Zowel mijn lief als ik komen uit een familie waar altijd graag werd gegeten en gekookt. Ik voel dat we het allebei belangrijk vinden om dat door te geven aan onze dochters. Ze hoeven voor mij geen masterchef te worden, maar ik zou het wel fijn vinden dat ze gulzig in het leven staan. Dat gaat over veel meer dan over eten. Mensen die graag eten zijn vaak nieuwsgierig en staan open voor nieuwe ervaringen en indrukken. Dat zijn kwaliteiten die ik zeer bewonder en wil aanmoedigen in mijn kinderen. Proeven van alles, op alle mogelijke manieren dat je dat kan interpreteren”, zegt Linde in Story.

Linde werd vorig jaar uitgeroepen tot winnares van ‘Celebrity Masterchef’ en mocht als prijs gaan eten in het Hof van Cleve. En dat bezoek vergeet ze nooit meer.

“Het was de laatste keer dat chef Peter Goossens daar achter het fornuis stond. Ik had medefinalist Hakim Chatar meegenomen. Wat een verwennerij! Ik was vooraf best zenuwachtig die dag omdat ik besefte dat het een heel bijzonder momentum zou worden. Niet enkel voor ons, maar ook voor Peter, het personeel en de andere gasten.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel