.
Linde Merckpoel
maandag 2 oktober 2023

Linde Merckpoel: “Plots viel alles weg”

Ze waren jarenlang samen

Linde Merckpoel en Gilles De Coster waren ooit jarenlang een koppel. De twee gingen uit elkaar en Linde heeft haar tijd nodig gehad om de breuk te verwerken. Nu kan ze met een gelukkig en tevreden gevoel terugkijken naar die relatie.

“Voor ik plots single werd ben ik altijd van een relatie in een relatie gestapt. Plots viel alles weg. Dat was eerlijk gezegd een zotte heroriëntatieoefening. Ik was zoveel tegelijk: zo kwaad en zo droevig en zo onzeker. Maar nu, achteraf, ben ik dankbaar voor die relatie, ook al is ze op de klippen gelopen”, klinkt het in De Morgen.

Na enkele maanden leerde ze Jef kennen, haar partner met wie ze nu twee kinderen heeft. Dat troost haar bij de gedachte dat haar vorige relatie op de klippen is gelopen.

Maar er zijn nog momenten in het leven waarop Linde het moeilijk heeft gehad. Zo vond ze het afscheid van presentator Christophe Lambrecht ook erg moeilijk.

“Dat blijft moeilijk. Dat gevoel blijft zo scherp. Waar ik het het lastigst mee heb, is het besef dat hij mijn kinderen nooit heeft gekend. Dat hij zelfs nooit geweten heeft dat Cleo eraan kwam. Hij was een echte kindervriend. We noemden hem al lachend de babyfluisteraar.”

Bio van Linde Merckpoel en Gilles De Coster