.
News Image

Linde Merckpoel na breuk met Gilles De Coster: 'Ik was echt heel droevig'

Linde Merckpoel openhartig over relatiebreuk.


Linde Merckpoel vertelde in De Columbus openhartig over haar breuk met Gilles De Coster, echter wel zonder zijn naam te noemen. Linde groeide op in een warm nest, zij deed in haar kindertijd veel met haar broer en de ouders. Haar vader was beroepsfotograaf en ieder jaar weer moest Linde wekenlang foto’s plakken als er communies waren geweest. Dat vond zij bijzonder leuk omdat er thuis dan ook veel gepraat werd. Linde heeft de liefde voor fotografie zonder twijfel van haar vader geërfd. Foto’s zijn nog altijd belangrijk in het leven van de presentatrice. “Ik kan daar echt heel gelukkig van worden om in mijn huis rond te kijken en foto’s te zien van mijn vrienden en bepaalde dingen die ik heb meegemaakt”, vertelt Linde op een meer dan overtuigende manier. “Maar het zijn vooral de mensen door wie ik blij word. Ik heb zulke goede vrienden, echt. Mensen van wie je voor honderd procent weet: ze gaan niet weg, ze gaan nooit weg, ze blijven bij mij. En ze zijn er. Ik heb ze veel gehoord het afgelopen jaar”, gaat Linde verder. De opnames van De Columbus dateren al van de zomer van 2018. Op dat moment was het ongeveer een jaar geleden dat het tot een breuk kwam tussen Linde Merckpoel en Gilles De Coster. “Ik had een relatie van tien jaar en die is gestopt. Dat heeft me heel ongelukkig gemaakt. Ik was echt heel droevig, heel droevig. Op dat moment geloof je echt ‘Ik zie dat niet, dat ik nog gelukkig zal kunnen zijn’, ik dacht dat echt. “

Zonder haar vrienden zou Linde Merckpoel er nooit zo sterk uitgekomen zijn. “Er zeiden mensen meteen daarna tegen mij: ‘Linde, dat zal de meest interessante periode van je leven worden’. En op het moment dat ze dat zeiden, dacht ik ‘echt waar, dat kan niet’. Ze hebben uiteindelijk voor de volle honderd procent gelijk gekregen. Het was ook wel de meest droevige periode van mijn leven, je komt jezelf echt wel tegen.”

Tijdens het programma De Columbus deed Linde trouwens een opvallende uitspraak: zij heeft soms erotische dromen en vaak komen haar collega's van Studio Brussel daarin voor. “Dat is altijd gênant, want de volgende dag kom ik dan op mijn werk, ik zeg dat dan ook tegen hen. Volgens Linde is dat trouwens verre van gênant, eerder absurd. De vraag is natuurlijk: wie van haar collega's komen het vaakst in de dromen van Linde voor? Dat wil zij liever niet vertellen.