.
Linde Merckpoel
vrijdag 7 juni 2024

Linde Merckpoel: “Mijn grootste angst was een volle blaas” 

Ze kon niet meer bewegen 

We lezen steeds vaker dat BV’s gestopt zijn met het drinken van alcohol. Dat is natuurlijk niet slecht en zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op iedereen die er mee is gestopt.

“Alcohol is een harddrug, vergif voor je lijf. Maar voor ik heiliger dan de paus klink: ik moet toegeven dat ik het soms wel mís om er een paar achterover te slaan. Zoals vroeger, hier om de hoek, in café de Boer van Tienen! Ik mis de roes”, geeft Linde Merckpoel toe in Humo.

Een glaasje af en toe kan natuurlijk geen kwaad. Zolang het maar niet te veel en te regelmatig wordt, want dan kan het inderdaad verslavend beginnen werken.

Gelukkig is Linde nog altijd in goede gezondheid, ook al sukkelt ze nog wat met haar rug. Ze sukkelt sinds vorig jaar met een acute lumbago.

“Nu gaat het goed, maar ik ben wel megahard geschrokken. Ik lag op mijn buik op de zetel en ik kon volstrekt níét meer bewegen. Ik kon wel bij de kinesist terecht, maar hij begreep het probleem niet. Ik raakte niet eens meer tot aan het toilet. Mijn grootste angst was een volle blaas, want dan had iemand een bedpan onder mij moeten schuiven.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel