.
Linde Merckpoel en Eva De Roo
maandag 20 juni 2022

Linde Merckpoel: “Ik was in shock door die verandering”

Ze werd mama tijdens de lockdown

Anderhalf, zo oud is het dochtertje van Linde Merckpoel. Linde was zwanger voor de lockdown en moest na de bevalling haar dochtertje met niemand anders delen dan met haar partner. Elke dag geniet ze van het kleine wezentje dat ze op de wereld heeft gezet, al ging haar zwangerschap ook vaak gepaard met angst.

“Ik was in shock door de ingrijpende manier waarop mijn lichaam veranderde, en vooral: door hoe ik daar geen enkele controle over had. De natuur dicteerde, de hormonen reageerden en ik kon alleen maar toekijken. De wereld leek plots zo onbetrouwbaar. Het is crazy dat je in negen maanden tijd van een gewone vrouw in een moeder verandert. En een vader heeft zelfs nog minder tijd, hij krijgt die aanloop niet”, bekent Linde in Humo.

Tientallen vragen spookten door Linde haar hoofd, zonder te beseffen dat er niks leukers is dan mama zijn. “Eigenlijk is een kind krijgen zelfsabotage: je wordt week en weerloos en je moet zien te vergeten dat er op elk moment iets kwalijks kan gebeuren met dat kreukeltje mens dat je zo oceanisch graag ziet.”

Door zelf een kindje te krijgen is de band tussen haar en haar familie veel inniger geworden, zeker met haar broer en diens twee dochters. En pas nu beseft Linde wat dat moedergevoel betekent. “Na de geboorte was één van de eerste dingen die ik tegen mijn moeder zei: ‘O God, zo graag zie jij mij dus. Plots begreep ik elk gebaar van mijn ouders, elke bekommernis, elke ruzie die we ooit hadden.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel