.
Linde Merckpoel
zondag 12 juni 2022

Linde Merckpoel: “Ik stuurde ook een hele boze tweet”

Ze was 'schuldig' net zoals vele anderen

Ooit was ze radio-presentatrice op Studio Brussel, maar de dag van vandaag maakt ze fulltime vlogs voor VRT. Een job die ze ongelooflijk graag doet, maar waar ze ook moeilijke keuzes moet maken. Want Linde wil vooral dat haar vlogs tip top in orde zijn.

“Ik ben me momenteel aan het afvragen of we niet moeten upgraden naar een zwaarder en professioneler toestel. Maar ik ben nogal verhangen aan het dicht-op-het-vel gehalte van de GoPro. Er is geen canon of Sony die je zo kan meenemen in het moment”, legt Merckpoel uit aan Humo.

Haar interview met Eddy Demarez is er zo eentje dat is opgenomen met de GoPro. En dat heeft volgens Linde een heel eerlijk beeld gegeven van hoe Eddy zich op dat moment echt voelde.

“Eddy heeft toen een lawine over zich heen gekregen. Een lawine waar ik zelf een onderdeel van was, want toen die kwalijke uitspraken publiek werden, verstuurde ik een heel boze tweet. Het was mijn oprechte verontwaardiging, afschuw voor wat ik net gehoord had.”

Toen Eddy een gesprek met de Cats voorstelde, zette dat Linde aan het denken om een interview met de man te doen. “Wat er ook beweerd werd in de kranten, dat gesprek was niet voorbereid. Ik had Eddy vooraf gesproken, maar vrij kort: ik wilde een echte gesprek, geen gescript rollenspel. Dat was toen heel spannend, zowel voor mij als voor hem.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel