.
Linde Merckpoel
donderdag 12 oktober 2023

Linde Merckpoel: “Het leek allemaal zo makkelijk”

Maar dat was het duidelijk niet

Kookprogramma’s ze zijn een must geworden op televisie. Iedereen kijkt vol bewondering naar de vele sterrenchefs en iedereen wil kunnen wat zij doen. Ook de deelnemers van ‘Celebrity Masterchef’ hebben veel bewondering voor hen.

“Ik kan me alleen maar nederig opstellen bij die combinatie van woest talent en gedisciplineerd werk. Hoe die chefs wild en vrij nadenken over eten, hoe ze tot de mooiste combinaties komen, van elk bordje een sensatie maken… en dan die enorme bibliotheek aan ingrediënten die in hun hoofden zitten”, zegt Linde vol bewondering in Humo.

Een opdracht die Linde altijd zal bijblijven is het dessert van Joost Arijs dat ze moesten maken. Dat leek erg eenvoudig, tot ze het zelf moesten proberen.

“Joost werkte zo snel, clean en strak en bij mij ontplofte het na 3 minuten al. Daar stond ik met aan mijn garde een massieve suikerklomp waarvan ik niet wist hoe ik er ooit een treffelijk dessert van zou kunnen maken. I’m f*cked, dacht ik. Op zo’n moment besef ik dus hoe subliem het allemaal is wat die chefs in hun keuken uitrichten.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel