.
Linde Merckpoel
zaterdag 1 juni 2024

Linde Merckpoel: “De mannen barstten weer eens in huilen uit” 

De vrouwen marcheerden voort 

Linde Merckpoel is net terug van de opnames van ‘De Expeditie: Namibië’. Het was een zware tocht, maar ze is daar ook tot een leuke vaststelling gekomen. De presentatrice voelt zich opnieuw sterk en dat gevoel was ze toch even kwijt.

“Vorig jaar ben ik bevallen van mijn tweede dochter. En het is nu eenmaal zo: na een zwangerschap veranderen je spieren in van die uitgelubberde elastieken die je vijftig keer rond je brooddoos moet wikkelen. In Namibië heb ik eindelijk nog eens krácht gevoeld. Vooral toen de mannen van het gezelschap weer eens in huilen uitbarstten terwijl de vrouwen heroïsch voortmarcheerden”, lacht Linda in Humo.

Er is de voorbije jaren veel veranderd bij Merckpoel in vergelijking met haar beginjaren bij Studio Brussel. Alcohol is bijvoorbeeld iets minder frequent aanwezig dan vroeger.

“Ik kan er echt niet meer tegen. Als ik drie glazen wijn drink, slaap ik waanzinnig slecht. Volgens mij heb je een probleem als je structureel te véél drinkt: als een glas geregeld uitmondt in een fles. Bij tomeloosheid moet je jezelf vragen beginnen te stellen.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel