.
Linde Merckpoel
donderdag 16 juni 2022

Linde Merckpoel: “Dat zijn niet per se interessante mensen”

Ze kreeg hulp van een collega

Linde Merckpoel draait al heel wat jaren mee in de showbizz en heeft er ook enkele vrienden. Zij hielden er vroeger van om samen op café te gaan en de één na de andere collega met een pinnig cynisme te bespreken. Op dat moment was er niks toffer dan dat.

Maar op een bepaald moment is dat gestopt en daar is Linde nu erg gelukkig om. “Ik zag er de pret niet meer van in. Dan ben ik liever de hippie. Ik vind het plezieriger om ervan uit te gaan dat iedereen heel erg zijn best doet en dat je daar niet met dedain naar moet kijken als het niet toevallig jouw smaak is”, zegt Linde in Humo.

Net zoals iedereen die op de radio of televisie komt, heeft Linde ook wel al eens te maken gehad met de nodige kritiek. Maar die heeft ze van zich leren afzetten. En daar heeft collega Tomas De Soete haar bij geholpen.

“Mensen die alleen maar geliket worden, zijn doorgaans niet de geweldig interessante mensen.”

Linde is niet meer bezig met wat anderen over haar denken en schrijven, al was dat in het begin van het maken van de vlogs soms moeilijk. “Ik kon me enorm ergeren aan de echte vloggers: de meisjes die hun filmpjes over hun nieuwe rokje, hun zetel of fitnessabonnement op de wereld loslieten. Hoe kan het dat zij zoveel volgers hebben? Maar nu denk ik daar anders over. Die volgers hebben een publiek, een veel groter publiek dan ik.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel