.
News Image

Linde Merckpoel: “mijn droom komt uit”

Linde Merckpoel is blij dat zij eindelijk haar droom kan waarmaken…


Linde Merckpoel verzorgde jarenlang de ochtendshow op Studio Brussel maar nu mag ze eindelijk leven volgens een normaal bioritme. En haar nieuwe job voelt aan als een droom die uitkomt. Linde Merckpoel ging normaal nog wel even verder doen met de ochtendshow maar plotseling stapte ze naar haar bazen en deed ze haar droom uit de doeken. Die schrokken zich een hoedje. “Ik heb eigenlijk meer zin om te gaan vloggen”, vertelde Linde aan haar bazen bij Studio Brussel. Die schrokken, maar Linde vertelt in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws dat ze altijd kiest voor wat ze het liefste wil doen. En vloggen voelt heel juist aan. “Dit stond niet in de planning,” lacht Linde als ze het over haar toekomstbeeld bij Studio Brussel had, maar video maken voelt wel aan als een droom die uitkomt.

“Video maken is een droom die ik al enkele jaren koesterde,” onthult Linde Merckpoel. “Het heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb het gevoel dat ik hiermee mijn geheime superpower ontdekt heb. Linde besefte plotseling dat ze radio wel doodgraag deed, maar ik denk dat ik er niet meer alles in kwijt kan.” Linde besefte plotseling dat ze haar oude droom in vervulling wilde laten gaan…

“Ik heb op de toneelschool gezeten en ik ben echt een speler. Alles wat ik ben, wat ik graag doe, kan ik nu in video.” En dat ziet ze echt als een voordeel ten opzichte van radio maken. “Ik kan er een groter, breder, dieper verhaal in kwijt dan in de drie minuten die je op radio hebt tussen twee platen door. Daar zat voor mij toch een beperking,” onthult Linde één van de nadelen die ze in radio maken ontdekte.

Linde Merckpoel popelde om als vlogster aan de slag te gaan. “Ik kan hier wild op gaan, wilder dan op radio,” geeft ze toe. “Het daagt me uit.” Linde Merckpoel vergelijkt het graag met podcasts, of de langere gesprekken die Sofie Lemaire of Friedl’ Lesage voeren op de radio. “De kunst van een verhaal vertellen,” noemt Linde Merckpoel het. “Ik ben daar heel wat jaren niet mee bezig geweest. Nu weer wel. En dat is nog wat moeilijk, maar boeiend.” En dat het moeilijk is uit zich ook in Lindes taalgebruik. “Ik heb de afgelopen maand al meer gevloekt op mijn job dan de afgelopen twee jaar. Maar het is iets waar ik vooral blij mee ben,” aldus Linde Merckpoel in Het Laatste Nieuws.

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel