.
Linda Mertens
zaterdag 11 november 2023

Linda Mertens: “Ik vond bij weinigen rust”

Het ging moeizaam

De voorbije jaren waren hard voor Linda Mertens. Na de dood van haar dochtertje Lio had het leven nog maar weinig zin voor Linda en ze sleepte zichzelf alle dagen voort. Ondertussen heeft ze het iets beter een plaats kunnen geven en probeert ze verder te gaan met haar leven.

Gelukkig kreeg Linda veel steun van vrienden en familie gedurende die moeilijke periode. Maar toch wou ze soms veel liever alleen zijn.

“Mensen proberen je te troosten, maar in het begin vond ik bij weinigen rust. Iedereen gaf me te veel prikkels. En ook: wat konden ze zeggen? Ik begrijp hoe moeilijk dat is. Het feit dat ik gewoon bij vrienden thuis kon zijn, ergens kon zitten zonder dat ik iets hoefde te zeggen, was voldoende. Ik had geen behoefte om er constant over te praten. Mijn verdriet was voor mij. Ik wilde niet crashen. Ik wilde geen hoopje miserie zijn”, zegt ze in NINA.

Linda heeft een moeilijk herstel achter de rug. Ook kampte ze met slaapproblemen de eerste jaren nadat haar dochtertje was gestorven. Daarom nam ze uit noodzaak en op aanraden van een dokter slaappillen.

“Slaap is het allerbelangrijkste, want tijdens je slaap geneest je lichaam. Maar buiten die slaappillen heb ik niks anders genomen, ik wilde dat absoluut niet. Ik heb in die periode een basistraject over gezondheid gevolgd. Ik wilde nooit in mijn leven nog onwetend zijn of angst hebben voor ziektes. Ik heb ontzettend veel geleerd over k*nker. Ik weet nu genoeg om het beter te begrijpen. Ik heb er geen angst meer voor. Ofwel genees je, ofwel niet, en dan is dat het lot."