.
Linda Lepomme
zondag 22 mei 2022

Linda Lepomme: “Ik moest opletten dat mijn borsten niet kwamen piepen”

"Dat was in die tijd echt not done”

Het Eurovisiesongfestival is een plaats waar extravagantie gevierd en bejubeld wordt. De outfits van de zangers en zangeressen vormen vaak een groter punt van discussie dan de nummers die ze brengen. Voor Linda Lepomme, die in 1985 voor België in het Zweedse Göteborg mocht opdraven, was dat zeker het geval. Ze vertelt meer over haar toenmalige kledingkeuze in Libelle.

Met het Nederlandstalige nummer 'Laat me nu gaan' mocht Linda het grote podium betreden. Ze vond het zelf een hele eer om daar te mogen staan.

Na de optredens van de deelnemende artiesten was het tijd voor de landen om hun punten uit te delen. Het begon goed voor Linda, want ze kreeg aan het begin direct zeven punten van Turkije. Helaas was dat ook het slotstuk wat betreft punten krijgen en strandde Linda op de laatste plaats.

Nu, 37 jaar later, kijkt Linda vooral met veel vreugde terug op haar deelname. Het was geweldig om op een van de grootste podia ter wereld te mogen optreden, met een heel orkest achter haar.

Ze droeg die avond een prachtige koningsblauwe jurk, maar die bezorgde haar soms wat kopzorgen. “Misschien was die jurk wel wat gewaagd. Als ik ging zitten, moest ik door die diepe decolleté opletten dat mijn borsten niet kwamen piepen. Dat was in die tijd echt not done”, zegt ze over haar kledingkeuze. Ze haalde met haar outfit wel de top drie van best geklede artiesten. “Ook een prestatie”, zegt ze lachend.

Bio van Linda Lepomme

Meer Over:

Linda Lepomme