.
Sven De Ridder, Linda De Ridder
vrijdag 29 juli 2022

Linda De Ridder kritisch over broer Sven: "Hij is streng"

Sven wil alleen maar het beste!

Met de komedie ‘Weekend Cowboys’ staan Linda De Ridder en Sven De Ridder nog eens samen op de planken. Dat is al meer dan 17 jaar geleden dat het nog eens zover was en ze hebben er allebei zin in.

‘Weekend Cowboys’ is een productie van de Sven De Ridder Compagnie en dat wil zeggen dat Sven niet alleen Linda’s broer is, maar ook haar baas.

“En het is een strenge hoor”, lacht Linda. “Bij mij weet je van in het begin duidelijk wat ik wil. Ik ben niet de regisseur die zegt: doe maar iets. Nee, ik zie alles al voor mij. Ga daar staan, probeer dat eens. Ik leg de puzzel en laat dan de acteurs hun ding doen”, zegt Sven in Story.

Voor Linda voelt samenwerken met haar broer vooral heel vertrouwd. Ze hebben aan één blik genoeg om elkaar te begrijpen. En daardoor smaakt de samenwerking naar meer.

“Het liefst op de planken als dat kan. Televisie zegt me niets meer. Nochtans heeft een regisseur van 'Thuis' vele jaren geleden eens bij mij gepolst of ik niet geïnteresseerd was in een rol, maar ik heb toen bedankt.”

Sven zegt televisie nog niet meteen vaarwel, maar kiest wel voorlopig weer volop voor het theater. “De opnames van ‘Fair Trade 2’ zitten er bijna op en dan is het weer volop theater. Ik droom er ook van om een eigen film te maken. Het scenario is zelfs al voor 60% af. Alleen kost het nogal veel geld. Daarom speel ik op de Lotto.”

Bio van Linda De Ridder en Sven De Ridder