.
News Image

Liliane Saint-Pierre zorgt voor haar hulpbehoevende ouders: “dat is een zware opgave”

Ik kan die mensen toch niet aan hun lot overlaten?


Liliane Saint-Pierre onthult in Story dat ze de zorg voor haar moeder en stiefvader op zich heeft genomen. “Een zware opgave”, geeft de 71-jarige zangeres toe. “Maar ik heb er geen minuut aan gedacht om niet voor hen te zorgen.”



Lilianes vader stierf in het jaar 2000, maar vijf jaar later ontmoette haar moeder een weduwnaar met wie ze ondertussen meer dan vijftien jaar samen is. Maar beide zijn ze nu hulpbehoevend en in deze coronatijden heeft Liliane Saint-Pierre de zorg op zich genomen.



Haar moeder is 94 en haar stiefvader 96 en de zorg voor hen is een zware last, maar wel eentje die ze gewillig op zich neemt, vertelt de zangeres in Story. Haar moeder kan niet meer spreken of bewegen, maar is wel nog helder van geest. Haar stiefvader heeft het begin van alzheimer. “Ik kan die mensen toch niet aan hun lot overlaten? Dat is dan weleens vermoeiend, maar ik red me wel.”



Liliane blijft nu bij haar ouders, ook ’s nachts. “Ik denk er niet aan hen naar een woon-zorgcentrum te brengen. Anders was mijn mama er al lang niet meer geweest, daar ben ik zeker van”, klinkt het duidelijk bij de 71-jarige zangeres in Story.