.
Liliane Saint-Pierre
zaterdag 25 november 2023

Liliane Saint-Pierre: Stel je voor dat je dan zoiets voorhebt”

Ze heeft wel wat schrik gekregen

Het was even schrikken voor Liliane Saint-Pierre toen ze zich plots onwel voelde worden. Nadat ze de ambulance hadden gebeld was het verdicht duidelijk: een beroerte. Bovendien was het niet de eerste keer dat Liliane een beroerte had gehad.

Dat heeft de zangeres toch wel behoorlijk angstig gemaakt. Vooral door het feit dat ze de eerdere beroertes nooit heeft gevoeld.

“Stel je voor dat ik tijdens het autorijden zoiets voorheb… toen ik de diagnose hoorde, dacht ik meteen: ‘ohnee, dit is écht niet het moment!’ Ik heb zware repetities voor mijn jubileumtour op de agenda staan”, klinkt het in Tv Familie.

Toch zal Liliane er rekening mee moeten houden dat ze haar gezondheid toch eventjes voorrang zal moeten geven. Er is namelijk een verhoogd risico op het vormen van bloedklonters.

“En dat kan tot een herseninfarct leiden. Die bloedverdunners zijn dus een must. Ik herinner me dat ik een hele tijd geleden op het toilet iets soortgelijks meemaakte. Plots werd alles donker voor mijn ogen. En kort nadien zag ik mezelf vier- à vijfdubbel in de spiegel, zo wazig was mijn zicht. Dat zal toen ook wel een lichte beroerte geweest zijn.”

Bio van Liliane Saint-Pierre