.
Liliane Saint-Pierre
vrijdag 10 maart 2023

Liliane Saint-Pierre openhartig na overlijden echtgenoot

Ze zag vrij snel in dat domme dingen doen niet de oplossing is

Twaalf jaar geleden werd de man van Liliane bij haar weggerukt. Een eindeloos “gevoel van alleen zijn” nam zijn plaats in.

“Het heeft zes maanden geduurd om over mijn zwarte gedachten heen te raken. Akelig, hoor!”, vertelt Liliane aan Primo. Toch zag ze uiteindelijk in dat domme dingen doen géén goed idee is. “Dat kon ik mijn zoon, stiefzoon en kleinkinderen niet aandoen”, aldus Liliane.

“Ik mis mijn man nog elke dag. Vooral als ik na een gezellige dag vol sociale interactie of na een optreden terugkeer in een leeg huis. Zodra ik de garagepoort dan dichtdoe, lijkt het alsof er een zwarte nevel over me valt”, bekent Liliane Saint-Pierre in Primo.

Ze ging ervan uit dat de pijn mettertijd zou verminderen maar dat is het geval niet. Als men haar vraagt hoe het gaat dan antwoordt ze steevast hetzelfde: “tegen mensen die ik niet ken, zeg ik altijd dat het ‘goed’ gaat. Dan moet ik niet méér zeggen”, bekent Liliane.

Toch gaat het niet altijd heel goed. Integendeel zelfs. Maar als je zegt dat het goed gaat, dan laat men je ook meteen gerust.