.
Liliane Saint-Pierre
maandag 11 maart 2024

Liliane Saint-Pierre: “Jammer dat het alleen dan wordt uitgezonden”

Het zou vaker mogen

Voor Liliane Saint-Pierre is gecoverd worden dé ultieme erkenning voor een artiest. Als de cover dan ook nog eens geslaagd is, doet dat dubbel zoveel plezier. Helaas duiken er ook af en toe slechte covers op.

“Ik ga geen namen noemen, maar ik heb al een cover gehoord van 'We Gotta Stop!', mijn nummer uit 1964, en dat vond ik allesbehalve geslaagd. Het enige waarop je kunt hopen wanneer je op een slechte manier wordt gecoverd, is dat het met een nummer is dat je zelf hebt geschreven. Zodat er nog wat royalty's jouw kant op komen”, klinkt het in Tv Familie.

De zangeres houdt in elk geval veel mooie herinneringen over aan haar tijd bij ‘Tien Om Te Zien’. Ze kan er alleen maar positief over zijn.

“Het heeft voor een frisse wind in de Vlaamse muziekindustrie gezorgd. Dankzij het succes van VTM was het ook gelijk een wervelwind. Het was een tijd vol opwinding en nieuwe kansen voor artiesten om hun muziek te delen met een breed publiek. Het is jammer dat 'Tien om te Zien' tegenwoordig enkel in de zomer z'n tenten opslaat. Er is dan altijd een veel te select kransje van artiesten dat de kans krijgt om z'n nieuwe single te komen brengen.”