.
Liliane Saint-Pierre
donderdag 18 januari 2024

Liliane Saint-Pierre: “Ik voel plaatsvervangende schaamte”

Ze begrijpt dat niet

De één zegt: je moet sparen voor later, terwijl de ander zegt: je moet genieten, je leeft maar een keer. Het is een moeilijke keuze en het heeft allebei zijn voordelen. Maar wanneer je ouder wordt, leef je toch vooral in het moment en wil je vooral nog genieten. Dat is niet anders bij Liliane Saint-Pierre.

“Toch leef ik niet elke dag alsof het mijn laatste is. Wie weet zal ik mijn centen later nog nodig hebben. Mijn echtgenoot zaliger was een levensgenieter en vond dat geld moest rollen, begrijpelijk na wat Marc met zijn eerste vrouw Ann Christy had meegemaakt. Maar zelf kan ik pas genieten als ik weet dat alle rekeningen betaald zijn. In mijn leven heb ik slechts één keer in het rood gestaan. Toch was het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen”, vertelt ze aan Primo.

Heel wat mensen denken dat artiesten zwemmen in het geld door eventjes op een podium te staan of mee te spelen in een serie. Maar dat denken die mensen toch verkeerd.

“Vlaanderen is slechts een zakdoek groot en ik ben nooit de artieste geweest die astronomische bedragen vroeg. Als ik hoor wat sommige artiesten die net komen piepen voor een show durven vragen, voel ik plaatsvervangende schaamte.”