.
Liliane Saint Pierre
donderdag 5 januari 2023

Liliane Saint-Pierre: “Ik had vertrouwen in te veel mensen”

Ze leerde al snel dat het niet zo was

Liliane Saint-Pierre staat niet alleen bekend als goede zangeres, maar ook als soms ietwat een harde tante. Toch is ze lang niet zo stoer als ze overkomt bij het publiek. Maar ze staat wel sterk in haar schoenen en dat heeft ze te danken aan haar grote liefde Marc.

Liliane is al heel wat jaren bezig, maar haar echte populariteit brak los na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ze vertegenwoordigde ons land met ‘Soldiers Of Love’ en het nummer wordt nog steeds luidkeels meegezongen.

Nog een tweede keer deelnemen aan het songfestival, dat ziet Saint-Pierre niet meteen nog een keer zitten. “Ik heb het nochtans graag gedaan. Ik kreeg onlangs een smsje van iemand die een nummer had geschreven en die wou dat ik het inzong. Ik zei eerst ‘neen’, maar ik ga er toch maar eens naar luisteren. Je weet maar nooit”, zegt ze in Dag Allemaal.

De carrière van Liliane begint vele jaren geleden, toen ze nog maar 15 jaar was. Ze deed mee aan een wedstrijd en won een platencontract. Ze stopte met school en focuste zich op haar zangcarrière.

“Iedereen houdt van mij’, dacht ik als ik op het podium stond. Zo naïef was ik. Ik had vertrouwen in de mensen die me omringden, maar ik heb vlug bijgeleerd en ben heel rap volwassen geworden.”