.
Liliane Saint-Pierre
donderdag 12 mei 2022

Liliane Saint-Pierre: “Ik had nauwelijks nog een stem”

De oplossing voor haar stemproblemen lag gelukkig binnen handbereik.

Het is ondertussen 35 jaar geleden dat zangeres Liliane Saint-Pierre haar 'Soldiers of Love' losliet op het Eurovisiesongfestivalpubliek. In 1987 mocht ze met dat nummer ons land vertegenwoordigen in Brussel. Ze blikt terug op dat moment in Libelle.

Dat de grote show kort bij huis in Brussel was, had Liliane te danken aan Sandra Kim. Zij won het jaar daarvoor de wedstrijd met het lied 'J'aime la vie', waardoor België de volgende editie mocht organiseren.

Toch verliep op het gebied van voorbereiding niet alles van een leien dakje volgens Liliane. Ze kreeg een paar dagen voor de grote finale last van stemproblemen.

“Enkele dagen voor de grote show had ik nauwelijks nog een stem. Ik holde al weken van het ene interview naar het andere, van optreden naar optreden en de vermoeidheid was op mijn stembanden geslagen”, zegt ze over dat paniekerige moment.

De oplossing voor haar stemproblemen lag gelukkig binnen handbereik. “Ik heb toen sloten thee met gember en honing gedronken”, geeft Liliane lachend mee.