.
Liliane Saint Pierre
zondag 15 januari 2023

Liliane Saint-Pierre: “Hij werd gegrepen door een trein”

Hij werkte bij de spoorweg

In 1971 trouwde Liliane Saint-Pierre met Denis. Samen kregen ze 1 zoon en waren ze een aantal jaren gelukkig getrouwd. Denis was de steun en toeverlaat van Liliane en ze heeft veel moeilijke momenten met hem gedeeld.

Zo herinnert Liliane zich nog het moment waarop ze telefoon kregen om te zeggen dat haar broer was overleden. “Denis nam op, werd krijtwit en stamelde: ‘Je broer. Hij is dood’. Verschrikkelijk, want Roland was pas 28. Hij werkte bij de spoorweg. Het was een strenge winter en zijn ploeg moest de sporen sneeuwvrij maken. Er is een fout gebeurd. Roland en een collega werden niet verwittigd en hoorden de trein niet naderen”, vertelt Liliane emotioneel in Dag Allemaal.

Liliane heeft nadien nog afscheid kunnen nemen in Ukkel, waar hij opgebaard lag. Hij zag eruit zoals een engel, met een ongeschonden gezicht.

“Een laken verborg zijn afgerukte voet en ingedrukte borstkas. Van de andere jongen hebben ze niets teruggevonden. Roland en ik waren twee handen op een buik. Het heeft lang geduurd eer ik zijn dood verwerkt had. Maar voor mijn ouders was het nog 1000 keer erger.”

De ouders van Liliane waren kapot van verdriet. De dood van Roland heeft hen voor het leven getekend. Een kind moeten afgeven, dat kom je immers nooit te boven.