.
Liliane Saint-Pierre
dinsdag 18 april 2023

Liliane Saint-Pierre: “Hij was mijn crush”

Ze was te verlegen om te praten

Het wordt moeilijk om in Vlaanderen één iemand te vinden die geen bewondering en respect heeft voor Will Tura. Zeker alle Vlaamse artiesten in ons land dragen de man op handen en hebben hun carrière aan hem te danken.

Dat hij nu stopt kwam voor de één als een verrassing, voor de ander dan weer niet. “Will die stopt, dat kan niet, de laatste keer dat ik hem live heb horen zingen, klonk het perfect”, zegt Liliane Saint-Pierre in Dag Allemaal.

Maar ze heeft respect voor zijn beslissing en vind het knap dat hij die stap heeft durven zetten. Als Will voelt dat de tijd gekomen is om te stoppen, dan moet hij dat volgens haar vooral doen.

In het Nederlandse genre is hij onnavolgbaar, niemand kan zijn plaats innemen. Het is gek, maar als ik praat over het afscheid van Will raak ik ontroerd”, geeft Saint-Pierre toe.

Will en Liliane hebben elkaar doorheen de jaren nooit vaak ontmoet en ze moet bekennen dat Will een beetje een crush van haar was. “Maar dan wel in de goede zin. Ik was te verlegen om iets tegen hem te zeggen. Voor mij stond hij op dezelfde hoogte als een buitenlands idool.”