.
Liliane Saint-Pierre
zaterdag 6 november 2021

Liliane Saint-Pierre emotioneel: “Ik heb me er iedere keer toch doorgeslagen”

Ze koestert de vele herinneringen

Liliane Saint-Pierre heeft in haar leven al heel wat dierbaren moeten afgeven. Zo verloor ze haar man Marc al in 2011, in 1979 verloor ze een jongere broer en recent verloor ze ook haar mama op 95-jarige leeftijd. Voor Liliane is het toch eventjes genoeg geweest. “Ik heb al veel mensen in mijn leven moeten afstaan, en toch heb ik me daar iedereen doorgeslagen”, reageert ze in Dag Allemaal.

Liliane woonde vele jaren bij haar mama in, maar op termijn is Liliane toch van plan om terug in haar eigen huis te gaan wonen. “Maar nog niet meteen. Het is een huurhuis, pas over een tweetal maanden is het contract afgelopen en moet het weer vrij zijn. Ik moet nog van alles regelen, en daarna uiteraard al haar spullen meenemen. Er liggen bij haar sowieso nog veel souvenirs van mijn carrière.”

Liliane koestert heel veel mooie herinneringen aan haar mama, maar er is er eentje die haar toch altijd zal bijblijven. “Mama was eens te zien in een documentaire over mij. Ze kon toen nog praten, en wanneer haar gevraagd werd welk liedje ze het liefste hoorde uit mijn repertoire, zei ze heel zachtjes: ‘Allemaal’. Dat was zo’n ontroerend moment, ik zou heel graag die beelden willen hebben, als herinnering aan de vrouw aan wie ik zoveel te danken heb.”

Download onze app voor iOS of Android