.
Liliane Saint-Pierre
zaterdag 21 mei 2022

Liliane Saint-Pierre: “Dat mag op mijn grafsteen komen”

Het nummer is nog steeds onderdeel van haar repertoire als ze optreedt.

Vijfendertig jaar. Zo lang is het al geleden dat Liliane Saint-Pierre voor België de vlag mocht zwaaien op het podium van het Eurovisiesongfestival. Ze werd met haar nummer 'Soldiers of Love' door de vakjury geselecteerd om ons land te verdedigen. Over dat bijzondere moment vertelt ze iets meer in Libelle.

“1987 was het jaar dat België de host was van het Eurovisiesongfestival. Een dikke merci aan Sandra Kim, want wat was het een eer om het gastland te vertegenwoordigen”, begint ze het interview.

Niet alles verliep even vlekkeloos tijdens de voorbereidingen. “Het waren spannende dagen voor mij. Enkele dagen voor de grote show had ik nog nauwelijks een stem. De vermoeidheid van de talloze interviews en optredens was op mijn stembanden geslagen”, blikt ze terug. Gelukkig kon gemberthee met honing soelaas bieden en zette ze een schitterende performance neer in Brussel.

Haar nummer schreef ze naar eigen zeggen terwijl ze naar het journaal keek. “Ik dacht: wat gebeurt er toch in de wereld? Elke dag was er een nieuw schandaal, een oorlog die ergens woedde. Ik wilde de mensen aanmoedigen om wat liever voor elkaar te zijn, dus schreef ik er een nummer over dat vandaag spijtig genoeg nog steeds actueel is”, geeft Liliane mee.

Het nummer is nog steeds onderdeel van haar repertoire als ze optreedt. “Als ik uitgezongen ben, mag het zelfs op mijn grafsteen komen: 'Hier rust onze soldier of love' ”, zegt ze lachend.

Download onze app voor iOS of Android