.
Liliane Saint-Pierre
donderdag 11 januari 2024

Liliane Saint-Pierre: “Dan vergeet ik

Ze kan niet zonder

Het was even schrikken voor Liliane Saint-Pierre toen ze van de dokter te horen kreeg dat ze al enkele beroertes had gehad. Tijdens haar meest recente beroerte moest ze naar het ziekenhuis en daar werden meteen wat onderzoeken uitgevoerd. Resultaat: Liliane moet nu bloedverdunners nemen.

“Maar pech komt nooit alleen, want onlangs gleed ik ook uit op een stukje papier. Gevolg: een spierscheur in mijn rechterschouder. Ik heb nu schrik om te gaan slapen, want wanneer ik neerlig neemt de pijn toe. Het is een brandend, knagend gevoel... En de pijnstillers hadden een averechts effect, want ik moest ervan overgeven. Toen ik na een vakantie op Fuerteventura in mijn auto stapte, kreeg ik dan ook nog eens het portier tegen mijn hoofd. Het leek dus even alsof ze het op mij gemunt hadden. Maar ach, onkruid vergaat niet”, lacht Saint-Pierre in Primo.

Als zangeres is pijn hebben niet altijd makkelijk, maar show must go on. Als je Liliane laat kiezen tussen het podium of de zetel, dan is de keuze rap gemaakt.

“'Ik voel me nooit meer levend en gepassioneerd dan wanneer ik optreed. En als ik op het podium sta, heb ik geen last van kwaaltjes. Dan vergeet ik de pijn. Misschien komt het door de adrenaline, maar het lijkt wel alsof mijn hersenen die uitschakelen wanneer ik zing.”