.
Liliane Saint-Pierre
zondag 28 april 2024

Liliane Saint-Pierre: “Dan pas ben je echt oud”

Ze heeft veel bewondering voor deze acteur

Hoe ga je ouder worden tegen? Niet. We worden allemaal een dagje ouder, dat is normaal. Maar je kan misschien wel iets doen aan de manier waarop je ouder wordt.

Voor Liliane Saint-Pierre is de ideale manier om ouder worden tegen te gaan bezig blijven met dingen die je graag doet. Je moet ambitieus blijven.

“Elke dag heeft het leven iets nieuws te bieden. Als je geen interesse meer hebt in wat er gebeurt in het leven en in de wereld, dan ben je oud. Daarom heb ik zoveel bewondering voor iemand als Jo De Meyere. Tien jaar ouder dan ik. Maar die denkt nog na, die is nog passioneel met zijn vak bezig”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad.

Maar het lichamelijke dat valt soms moeilijker tegen te houden. Je ontsnapt helaas niet altijd aan de typische ouderdomskwaaltjes.

“Als je voelt dat je lichaam niet meer kan volgen, dan wordt het moeilijk. Ik heb een fantastisch voorbeeld. Mijn mama is 95 mogen worden. Ikzelf hoop nog heel lang mee te kunnen. Maar als ik volgend jaar voel dat het niet meer lukt, dan stop ik. En dan ben ik oud.”

Bio van Liliane Saint-Pierre