.
Liliane Saint-Pierre
dinsdag 16 augustus 2022

Liliane Saint-Pierre "Daarom drink ik amper alcohol"

"Heeft rare werking op mijn hersenen"

De zomer is voor iedereen een tijd van genieten. Zomerse cocktails, mooi weer, goed gezelschap, we kijken er elk jaar opnieuw naar uit. Al hoort er voor zangeres Liliane Saint-Pierre niet altijd een cocktail bij. Ze heeft graag de controle over alles, en dat lukt niet altijd met wat alcohol.

“Ik ben een controlefreak. Ik wil nooit ofte nooit de controle verliezen. Dat is de grootste reden waarom ik amper alcohol drink”, begint ze in Dag Allemaal.

Liliane heeft niet de beste ervaringen met alcohol en dus mijdt ze de drank liever. “Ik heb gemerkt dat alcohol toch een rare werking heeft op mijn hersenen. Ik ben zo al to the point, maar dan zeg ik nog meer mijn gedacht, dan word ik nog heftiger.”

Maar om de alcohol helemaal af te zweren, zo ver gaat het ook niet voor de zangers. En dat komt vooral door haar overleden man Marc.

“Hij zwoer bij een glas rode wijn. ‘Dat is gezond’, zei hij. Als ik ga fitnessen, bestel ik nu achteraf nog altijd een glas wijn en water. Als ik met vrienden uitga, kan ik genieten van een gin-tonic. Maar ik heb geen alcohol nodig om mij te amuseren. De flessen wijn mogen over de tafel vliegen, ik zal het houden bij die ene cocktail.”