.
Liliane Saint-Pierre
maandag 25 januari 2021

Liliane Saint-Pierre brengt nieuwe single uit

Karma is de nieuwe single.

Liliane Saint-Pierre is zondermeer La Grande Dame van het Vlaamse chanson, actief als ‘recording artist’ sinds de prille jaren 60 van de vorige eeuw, en met 20 albums en meer dan 90 singles op de teller, opgenomen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Talrijke hits en honderduizenden platen verkocht. Eén van de weinige Vlaamse artiesten die het ook ver buiten landsgrenzen schopte. Haar carrière spreekt dan ook tot de verbeelding: als jong meisje tijdens de golden sixties doorheen Europa touren en Roy Orbison, Jimi Hendrix of The Bee Gees tegen het lijf lopen, spelen in de van The Beatles bekende Star Club in Hamburg, in Parijs tekenen voor Flèche, het platenlabel van de grote Claude François die wild van haar was; musicals, TV shows, songfestival avonturen…en nog veel en veel meer.

‘KARMA’, haar eerste album in 6 jaar, is zondermeer een artistiek hoogtepunt in haar lange carrière. Producer, arrangeur en musical director Andries Boone (Guido Belcanto, Lenny & De Wespen, MANdolinMAN) zocht voor elk van de 18 songs de juiste top-muzikanten bij elkaar. Het sterke songmateriaal werd speciaal voor Liliane geschreven door o.m. Wannes Capelle, Guy Swinnen, Gert Bettens, Udo, Philippe Robrecht, Rick de Leeuw, Sabine Tiels…en Guido Belcanto ging graag in op de uitnodiging om samen met haar te duetteren.

Rijke en avontuurlijke arrangementen met oriëntaalse invloeden worden afgewisseld met sobere en uitgepuurde songs met focus op tekst en stem. Vintage Liliane Saint-Pierre maar toch net anders.
Een gelouterde artieste die zingt over liefde, hoop, pijn en verlangen, en dat met een stem die met de tijd enkel maar beter en indringender wordt. “KARMA” is een voltreffer, een plaat die rààkt in hart en ziel.
Liliane Saint-Pierre gaat vanaf dit najaar uitgebreid op tournee.