.
Eddy Wally
maandag 15 februari 2016

Lijkenpikkerij Eddy Wally

Ophef over bidprentjes Eddy Wally.


Op de begrafenis van Eddy Wally was er afgelopen zaterdag heel wat volk aanwezig. De politie van Zelzate had het over zowat 3.000 mensen die nog een laatste groet kwamen brengen aan The Voice Of Europe. Onder hen echter ook heel wat verzamelaars van bidprentjes. Een begrafenis van een bekend iemand zorgt er altijd voor dat er bidprentjesjagers aanwezig zijn. Het was zaterdag en dus weekend en dan zijn er meer mensen die naar een begrafenis kunnen. En dat is ook het geval bij de bidprentjesjagers die zaterdag massaal naar Zelzate kwamen. Bidprentjesjagers is misschien een eerder negatieve term voor mensen die bidprentjes verzamelen.

Voor de ene persoon een hobby als een ander, voor een ander een eerder lugubere hobby en zelfs een hobby voor mensen die geen respect hebben voor mensen die overleden zijn. De security was zaterdag best wel voorzichtig met het uitdelen van bidprentjes. En ook al probeerden ze ervoor te zorgen dat iemand slechts één bidprentje kreeg, verschillende mensen slaagden er (vaak met succces) in om meermaals een bidprentje af te halen. Zo zagen we verschillende mensen hun bidprentje snel wegsteken om nadien weer aan te schuiven in de lange rij wachtenden. We zagen verschillende mensen die meerdere bidprentjes van Eddy Wally in hun bezit hadden. Enkele van de bidprentjes werden afgelopen weekend al te koop aangeboden op onder andere 2dehands.be .

Maandag stond er op 2dehands.be een aanbieding van een bidprentje van Eddy Wally. De prijs was overeen te komen. Het bidprentje was in nieuwe staat en zou verkocht worden aan de hoogste bieder. Er was toch al 20 euro voor één exemplaar van het bidprentje geboden. Op de sociale media werd de aanbieder van het bidprentje met de grond gelijk gemaakt. Munt slaan uit een dode is volgens de publieke opinie not done. Een groot deel van de mensen die reageerden op het bericht hadden het onder andere over een respectloze daad en begrijpen niet dat mensen hier geld proberen uit te slaan.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Eddy Wally

Meer Over:

Eddy Wally