.
News Image

Lieven Scheire wint Automation Magazine Award

Lieven Scheire in de prijzen.


Wetenschapsjournalist, auteur en televisiemaker Lieven Scheire heeft de Automation Magazine Award gewonnen. De prijs werd hem overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes en techondernemer Peter Hinssen.



De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Lieven Scheire werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat hij volgens de leden van de redactieraad van Automation Magazine door zijn enthousiasme, humoristische invalshoeken en verstaanbare taal het grote publiek op een originele manier laat kennismaken met de wereld van techniek en wetenschap.



Uit het juryrapport: ‘Lieven Scheire zet zich op een onnavolgbare wijze in om de wereld van techniek en wetenschap op een originele manier onder de aandacht te brengen van jongeren. Hij doet dat met zijn televisieoptredens en theatershow en zorgt door middel van humor dat het doorgaans saaie imago van wetenschappers en ingenieurs wordt doorbroken en dat ‘nerds’ voortaan toch ‘cool’ kunnen zijn.’



InduMotion-voorzitter Hugues Maes: ‘InduMotion vzw heeft als beroepsfederatie ook een educatieve taak en wij ondersteunen graag alle initiatieven die ervoor zorgen dat onze jongeren geïnteresseerd raken door techniek en wetenschap. Het staat immers vast dat alle grote wereldproblemen - van schone lucht en zuiver water, voldoende voedsel, de klimaatopwarming tot het gebruik van duurzame energie - zullen moeten worden opgelost door wetenschappers en ingenieurs. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk jongeren enthousiast te maken voor een STEM-loopbaan.'



Automation Magazine, met als uitgever InduMotion, is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering (robotics).



Lieven Scheire treedt het hele najaar op in Nederland met zijn theaterlezing ‘Live in Nerdland: DNA’, en is vanaf 10 januari in ons land voor een lange reeks Belgische optredens.


Bio van Lieven Scheire

Meer Over:

Lieven Scheire