.
News Image

Lieven Scheire gekweld door financiële onzekerheid

Lieven Scheire lijdt onder onzekerheid.


Na televisieprogramma’s op VIER, één en VTM zien we Lieven Scheire binnenkort op Canvas aan het werk in “Team Scheire”. En zo werd Lieven Scheire een echte jobhopper en dat zorgde voor heel wat stress...



In Team Scheire schakelt Lieven Scheire de hulp in van een team ingenieurs, ontwerpers, wetenschappers en programmeurs die samen oplossingen zullen bedenken voor dagelijkse problemen waarmee mensen met een beperking te kampen hebben. Mooie, ontroerende televisie, noemt Scheire het in Dag Allemaal. “We brengen de technologie van het hoofd naar het hart,” aldus Lieven Scheire die zich erg betrokken voelde bij de problemen van de mensen die ze hebben geholpen.



Lieven Scheire is dan ook trots op het programma dat hij terug voor Canvas maakt. Opnieuw naar de VRT na omzwervingen bij VIER en VTM. Niet voor niets noemt Lieven Scheire zich de grootste “zenderslet” van Vlaanderen. Toch zit er een duidelijke visie achter het “jobhoppen” van Lieven Scheire. De presentator nam zich enkele jaren gelden voor om wetenschapstelevisie te maken en comedy. “En ‘Team Scheire’ past nu perfect op Canvas,” aldus Scheire in Dag Allemaal.



Scheire verliet de VRT in onderling overleg omdat de zender hem meer op entertainment wilde inzetten, zoals de quiz De Allesweter, maar dat strookte niet met wat Scheire zelf wilde doen. Maar het opgeven van een vast contract bij de VRT zorgde wel voor zorgen bij de presentator. “Ik liep hele dagen te ijsberen, mijn gezicht stond op onweer, ik was kortaf, en ik had geen behoefte aan sociaal contact,” blikt Lieven Scheire terug op die periode. De onzekerheid knaagde enorm. Lieven Scheire had zicht op drie programma’s maar van geen één van de drie was hij zeker dat hij ze mocht maken. En drie keer “nee” zou betekend hebben dat hij zonder inkomen zou vallen…



“Ik nam een groot risico,” geeft Lieven Scheire toe. Zeker voor iemand die snakt naar veel zekerheid, geeft hij toe in Dag Allemaal. Gelukkig steunde zijn vrouw hem en hield zij het hoofd koel. Maar de financiële onzekerheid was niet de enige harde noot om kraken voor Lieven Scheire. Toen hij zijn overstap van de VRT naar VTM bekendmaakte werd hij genadeloos afgemaakt op sociale media. “Het leek wel of ik een knieval voor de duivel deed, en dat voor het slijk der aarde. Terwijl ik bij VTM zelfs minder verdiende dan bij de VRT,” aldus Lieven Scheire in Dag Allemaal. Maar binnenkort zien we Lieven Scheire weer aan de slag bij het huis van vertrouwen.


Bio van Lieven Scheire

Meer Over:

Lieven Scheire